Aktuálne trendy v prístupe USA k regionalizmu - Belan, Michal (2013)
Bakalárska práca sa zaoberá aktuálnym prístupom USA k regionalizmu. V prvej časti práce je najprv načrtnutá významnosť postavenia USA na pozadí ich historického vývoja a v jej ostatnej časti analýza hĺbky dohody NAFTA. V druhej časti práca analyzuje ostatné uzatvorené a vyjednávané dohody v podaní Spojených Štátov. V závere porovnávam aktuálnu hĺbku dohody NAFTA s hĺbkami ostatných analyzovaných uzatvorených a vyjednávaných dohôd.