Finanční analýza vybraného podniku cestovního ruchu - Kellnerová, Zuzana (2013)
Diplomová práce se zabývá posouzením finančního zdraví cestovní kanceláře Hungariatour s.r.o. Dílčím cílem práce je poukázat na specifika finančního řízení cestovních kanceláří. Práce je rozdělena do dvou částí - teoretické a analytické. V první části je obecně charakterizována finanční analýza, dále jsou uvedeny zdroje, uživatelé a metody pomocí kterých se finanční analýza provádí. V analytické části jsou tyto metody aplikovány za účelem posouzení finanční situace cestovní kanceláře Hungariatour s.r.o.