Franchisingový koncept juicebaru Mangaloo - Bendová, Ivana (2013)
Tato bakalářská práce se zabývá franchisingovým podnikáním. První část teoreticky vymezuje základní pojmy franchisingu, náležitosti franchisové smlouvy a jeho výhody a nevýhody. Druhá část je zaměřena na konkrétní franchisingový řetězec Mangaloo. Cílem práce je vytvoření uceleného pohledu na koncept tohoto řetězce a posouzení, zda je pro franchisanta koncept výhodný a navrhnout případné změny a zlepšení. Zhodnocení je vypracováno především na základě vlastní zkušenosti, SWOT analýzy a analýzy konkurenčního prostředí.