Obchodování komodit pohledem začínajícího tradera - Sodoma, Jiří (2013)
Tato práce se zabývá obchodováním futures kontraktů na burze. Shrnuje poznatky autora o dané problematice a nabízí ucelený postup, jak s trhy zacházet. Rozebírá aspekty psychologie a money-managementu. Čtenáře provádí tvorbou obchodního plánu na základě back-testu a nasazením konkrétní strategie do simulovaného obchodování futures indexu e-mini Nasdaq-100.