Evaluace dárcovství v kultuře - Loušová, Romana (2013)
Diplomová práce se zaměřuje na firemní dárcovství a možnosti kulturních organizací získávat podporu od firem v České republice. První část práce pojednává o možnostech financování a firemním pojetí podpory a sponzoringu. Rozhovory s experty v oblasti firemního dárcovství a z kulturních organizací objasňují bariéry mezi firmami a podporou kultury. Analýza žádostí odhaluje konkrétní nedostatky a chyby, které kulturní organizace ve snaze získat podporu, dělají. Z práce vyplývá, že firmy v celorepublikovém měřítku nemají dostatek důvodů systematicky se věnovat podpoře kultury.