Nákladová analýza léčby katarakty - Nečasová, Martina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Lešetický, Ondřej; Jankůj, Miroslav (2013)
Diplomová práce se zabývá nákladovou analýzou léčby šedého zákalu. Záměrem je porovnat operaci katarakty fakoemulzifikací ultrazvukovou metodou a laserovou metodou a pomocí analýzy nákladů a přínosů vyhodnotit efektivnější léčbu ze třech perspektiv -- pacienta, zdravotnického zařízení a pojišťovny. K výpočtu subjektivního přínosu operace pro pacienta je využita metoda VF-14, která je nástrojem pro převedení přínosu do finančních jednotek
Vedoucí práce: Ondřej Lešetický
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2013
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2013
Keywords: katarakta; analýza nákladů a přínosů; management [obor dipl. práce]; VF-14; diplomové práce; cataract; cost-benefit analysis; master's theses