Mikroekonomické dopady strukturálních fondů v neziskovém sektoru - Špaček, Martin; Potluka, Oto, 1973-; Gombitová, Dagmar; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2012)
Ve své diplomové práci s názvem "Mikroekonomické dopady strukturálních fondů v neziskovém sektoru" se zaměřuji na analýzu dopadů evropských fondů na kapacity českých nestátních neziskových organizací. Zabýval jsem se pouze situací obecně prospěšných společností. Dopady na kapacity měřím pomocí ekonomických ukazatelů získaných z účetních závěrek organizací, kterými jsou celkové výnosy, celkové osobní náklady, hospodářský výsledek a celková zadluženost. Výsledků analýzy bylo dosaženo pomocí srovnávání podpořených a nepodpořených organizací za období let 2006-2011 za použití vybraných metod counterfactual impact evaluation jako jsou metoda difference-in-difference a metoda párování. Pomocí těchto metod se mi podařilo nalézt pozitivní vliv strukturálních fondů EU na kapacity českých nestátních neziskových organizací.
Vedoucí práce: Oto Potluka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses