Správa a řízení společnosti - Mozolíková, Veronika; Pirožek, Petr, 1971-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Král, Pavel (2012)
Hlavním cílem této diplomové práce je zanalyzovat a zhodnotit správu a řízení společnosti DEK a. s. Práce se skládá ze dvou částí -- teoretické a praktické. V teoretické části se shrne problematika správy a řízení společností, která bude vyplývat především z odborné literatury a právních předpisů. V části praktické se poznatky z teoretické části aplikují na vybranou společnost. Pro splnění cíle bude využita především analýza poměrových ukazatelů a spolupráce se členem představenstva. Na závěr budou porovnány teoretická východiska se skutečnými výsledky a navrhnuty doporučení pro společnost
Vedoucí práce: Petr Pirožek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2013
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2013
Keywords: řízení a správa společností; akciové společnosti; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; corporate governance; joint-stock companies; master's theses