Rodinovo muzeum v Paříži a jeho význam pro kulturní cestovní ruch Francie - Kmínková, Tereza; Netková, Jarmila; Lautnerová, Anna; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Tato diplomová práce pojednává významu konkrétní kulturní instituce, tedy pařížském Rodinově muzeu, pro kulturní cestovní ruch ve Francii. Nejdříve se práce ve své teoretické části věnuje obecně kulturnímu cestovnímu ruchu, dále zvlášť cestovnímu ruchu a kultuře ve Francii a posléze spojením těchto dvou témat vzniká analýza kulturního cestovního ruchu ve Francii. Nakonec se zaměří blíže cestovní ruch hlavního města Francie, Paříže. V praktické části byla provedena důkladná analýza Rodinova muzea včetně kapitol o osobnosti Augusta Rodina, budovách a prostorách muzea, organizační struktuře, financování atd., a také podrobný rozbor marketingového mixu muzea. Všechny zjištěné informace byly použity pro vytvoření SWOT analýzy a návrhů a doporučení na zlepšení.
Vedoucí práce: Jarmila Netková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses