Zhodnocení finanční situace TRW-DAS, a.s. - Lavička, Rostislav (2013)
Hlavním cílem diplomové práce je aplikování dílčích metod finanční analýzy na vybraný podnik. Posouzení jeho stávající finanční situace a nastínění strategie firmy. V teoretické části jsou popsány poznatky z finanční analýzy, tzn. jednotlivé metodické postupy včetně elementárních strategických modelů. Praktická část se zabývá zhodnocením finanční stránky podniku za období 2008-2011 za pomoci vybraných metod a postupů uvedených v teoretické části. Součástí finanční analýzy je i dílčí zkoumání externího a interního prostředí daného podniku