Zhodnocení finanční situace TRW-DAS, a.s. - Lavička, Rostislav; Pevná, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Matějková, Zdeňka (2013)
Hlavním cílem diplomové práce je aplikování dílčích metod finanční analýzy na vybraný podnik. Posouzení jeho stávající finanční situace a nastínění strategie firmy. V teoretické části jsou popsány poznatky z finanční analýzy, tzn. jednotlivé metodické postupy včetně elementárních strategických modelů. Praktická část se zabývá zhodnocením finanční stránky podniku za období 2008-2011 za pomoci vybraných metod a postupů uvedených v teoretické části. Součástí finanční analýzy je i dílčí zkoumání externího a interního prostředí daného podniku
Vedoucí práce: Jana Pevná
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2013
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2013
Keywords: finanční analýza; management [obor dipl. práce]; SWOT analýza; PEST analýza; diplomové práce; financial analysis; master's theses