Fenomén Ron Paul Hospodářská politika a volební kampaň - Forman, Jan; Ježek, Tomáš, 1940-2017; Pícl, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2013)
Cílem mé diplomové práce je odpovědět na otázku, jaké jsou hlavní příčiny neúspěchu amerického kongresmana Rona Paula v jeho snaze získat prezidentský mandát ve volbách 2012. Samotná práce bude členěna do dvou hlavních oddílů, teoretického a převážně prakticko-aplikačního. První z nich bude zkoumat čistě hospodářsko-politickou rovinu jeho volebního programu, další se potom striktně zaměří na formu jeho komunikační kampaně. V této analýze budou využity poznatky kombinující závěry dílčích zkoumání s přihlédnutím k historickým souvislostem, zejména kontextu a kontinuitě jeho volebních kampaní. Formou objektivní kritiky využívající poznatky disciplíny politického marketingu bychom potom měli být schopni rozhodnout, zda byl tento neúspěch způsoben primárně nevhodným výběrem témat či volební kampaní jako takovou, případně kombinací obojího.
Vedoucí práce: Tomáš Ježek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses