Vývoj e-shopu na redakčním systému WordPress - Štencek, Jiří; Kunstová, Renata, 1962-; Šubrta, Václav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2013)
Práce se zabývá možností spuštění e-shopu na platformě WordPress a pluginu eShop. Jejím cílem je vytvořit metodiku, podle které by bylo možné při tvorbě e-shopu postupovat. Práce nastíní výhody a možná úskalí tohoto řešení. Výstupem práce jsou také doprogramované doplňky optimalizující funkcionalitu pluginu eShop a rozšíření pro propojení e-shopu s českou e-commerce scénou. Součástí je vypracování české lokalizace pluginu eShop. Psaní metodiky předchází nastudování podkladů technického pozadí WordPressu a vybraného rozšíření eShop. V první kapitole je vymezen cíl práce a jsou definovány podklady. Následuje rešerše, která potvrzuje absenci podobných metodik či návodů jak v českém, tak cizím jazyce. Třetí kapitola představuje používaná řešení a odkrývá technické základy WordPressu a pluginů. Stěžejní částí je čtvrtá kapitola obsahující samotnou metodiku tvorby e-shopu. Ta provádí čtenáře celým procesem od instalace až po spuštění e-shopu. Zahrnuje seznámení s tvorbou šablon, analýzu vhodných pluginů a jejich úpravu, práci s produkty, tvorbu české lokalizace, napojení na e-commerce služby a doprogramování požadovaných funkcí e-shopu. Součástí této kapitoly je v samém závěru souhrn doporučení pro provoz a údržbu e shopu a také podkapitola uživatelského testování s praktickou demonstrací a vyhodnocením závěrů. Přínosem práce je předané know-how v podobě metodiky, rozšíření znalostní báze komunity, naprogramované doplňky a sepsaná doporučení pro provozování e-shopu na WordPressu.
Vedoucí práce: Renáta Kunstová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses