Ekonomické aspekty fungování horské služby v ČR a v Evropě - Krytinářová, Jana; Smrčka, Luboš; Strouhal, Jiří, 1980-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2012)
Předmětem této práce je analýza ekonomických aspektů horských služeb, nejen v České republice, na základě získaných informací ze specializovaných zdrojů. V teoretické části jsem definovala neziskovou organizaci, jakožto nejčastější právnickou osobu v zastoupení záchranných organizací. Uvedená jsou také rozdílná členění těchto společností. Dále jsem se zabývala posláním záchranných horských služeb, legislativou a právními formami zastoupení v jednotlivých státech. Z důvodu omezeného rozsahu jsem se v práci detailněji zabývala Horskou službou v České republice. V praktické části je na základě informací, získaných z výročních zpráv a interních zdrojů společnosti, podrobně popsáno hospodaření Horské služby České republiky od roku 2005 až do současnosti. Následuje část věnována vybraným evropským horským službám a jejich podílům zdrojů ve financování podložené komparativní analýzou.
Vedoucí práce: Luboš Smrčka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses