Finanční analýza Nemocnice České Budějovice, a. s. - Márová, Adéla; Boukal, Petr, 1962-2022; Vávrová, Hana, 1970-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2013)
Bakalářská práce na téma "Finanční analýza Nemocnice České Budějovice, a.s." je zaměřena na zhodnocení hospodaření nemocnice v letech 2007-2011 a jeho porovnání s průměrnou nemocnicí v ČR. Úvod práce je tvořen úvahou nad problematikou finanční analýzy a výběrem tématu, jsou nastíněny cíle finanční analýzy, cesta k dosažení těchto cílů a stanovená hypotéza. V teoretické části je představen samotný subjekt analýzy, situace zdravotnictví v České republice a způsob financování nemocnic. Důraz je kladen také na transformaci nemocnice z příspěvkové organizace na akciovou společnost a s tím spojené změny financování. Následně se teoretická část věnuje metodickému aparátu finanční analýzy, uvádí jak ukazatele známé, tak ukazatele méně známé, vhodné převážně pro veřejný sektor. Významnou součástí je porovnání zdravotních oborových ukazatelů s průměrem v České republice. V praktické části jsou hodnoceny konkrétní výsledky analýzy, a to s ohledem na úlohu a cíle nemocnice a její odlišné možnosti od ostatních akciových společností. Závěrem se práce zaměřuje na celkové zhodnocení hospodaření nemocnice, potvrzuje či nepotvrzuje stanovenou hypotézu a doporučuje další kroky vedoucí ke zlepšení situace nemocnice.
Vedoucí práce: Petr Boukal
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses