Trendy v oblasti podnikových informačních systémů - Cmunt, Václav (2012)
Práce se zabývá tématem trendů v informačních systémech se zaměřením na Green ICT. Je rozdělena do dvou částí -- teoretické a praktické. V teoretické jsou nejdříve stanoveny cíle, struktura práce, provedena rešerše dostupných domácích i zahraničních zdrojů. Další kapitola se věnuje pojmu trend a jeho vlivu na ICT odvětví, přičemž jsou identifikovány minulé i současné trendy z této oblasti. Klíčovou částí první poloviny práce je kapitola týkající se udržitelného ICT. Obsahuje definici pojmu, důvody vzniku, příležitosti k většímu prosazení, současný stav ve světě, žebříčky dodavatelů a "zelených" společností. Praktická část začíná popisem využitého dotazníku spolu s uvedením ověřovaných hypotéz. Následuje vyhodnocení získaných dat spolu s porovnáním vybraných otázek mezi sebou. Na závěr kapitoly jsou vyhodnoceny předem připravené hypotézy. V poslední části jsou zmíněna významná zjištění, vyhodnocení míry splnění stanovených cílů a možné budoucí rozšíření práce.