Finanční analýza společnosti EUROVIA CS, a.s. - Kořínková, Denisa (2013)
Jedním z cílů této práce je shrnout nejdůležitější teoretické poznatky týkající se rozdílností českých účetních předpisů a mezinárodních standardů účetního výkaznictví. Dále se práce věnuje jednotlivým metodám finanční analýzy podniku. V praktické části je smyslem práce zpracovat finanční analýzu společnosti EUROVIA CS, a.s. a vyhodnotit její výsledky. V závěru práce spojuje všechny do té chvíle uvedené poznatky a upozorňuje, jaký vliv by pro finanční analýzu mělo využití mezinárodních standardů účetního výkaznictví.