Analýza hrozieb a rizík súvisiacich so správou dokumentov v telekomunikačnej spoločnosti - Legát, Tomáš; Kunstová, Renata, 1962-; Kapitán, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2013)
Diplomová práca sa venuje analýze hrozieb a rizík súvisiacich so správou dokumentov v reálnom podniku - veľkej telekomunikačnej spoločnosti. V podniku je na správu dokumentov využívané komplexné riešenie, označované ako aplikácia DMS, ktorá je implementovaná nad platformou IBM FileNet P8. V práci sa zameriam na riziká spojené s prevádzkou aplikácie DMS v podniku. Aplikáciu DMS a správu dokumentov popíšem, a to vrátane problémov, vnímaných z pohľadu Dodávateľa. Na základe týchto problémov identifikujem riziká, pre podnik vyplývajúce z prevádzky aplikácie DMS. Následne riziká vyhodnotím a navrhnem riešenia, pomocou ktorých možno uvedené riziká zvládnuť alebo im predísť. Navrhnuté riešenia zoradím do poradia, v akom by mali byť realizované, vzhľadom na povahu rizika a finančnú náročnosť riešenia. Prínosom práce je zoznam identifikovaných rizík a zoznam riešení, ktoré bude možné v podniku využiť pri určovaní priorít zmenových požiadaviek realizovaných v roku 2013, a prípadne pri jednaniach o navýšení rozpočtu na prevádzku aplikácie DMS.
Vedoucí práce: Renáta Kunstová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses