Prezidentské volby USA v roce 2012 zahraniční politika ve volební kampani - Kubný, Adam (2013)
Cílem této bakalářské práce je analyzovat roli zahraniční politiky v rámci předvolební kampaně před americkými prezidentskými volbami v roce 2012. Na začátku práce byly stanoveny tři výzkumné otázky. Jaká je role zahraniční politiky v kampani? Jaká jsou hlavní témata? A třetí otázka si pak dává za úkol zhodnotit, ve kterých oblastech se oba kandidáti shodují a kde naopak nejsou schopni najít společné řešení daného problému. Samotný obsah práce je tvořen na základě metody obsahové a následně v poslední kapitole textové analýzy. Celá práce je rozčleněna do tří samostatných kapitol. V první kapitole bude nastíněn proces voleb amerického prezidenta a posléze prezentovány samotné výsledky voleb roku 2012. Druhá kapitola bude stručně charakterizovat historii americké zahraniční politiky a teoretické základy, na nichž je vybudována. Poslední částí pak bude vlastní analýza role zahraniční politiky v předvolební kampani obou kandidátů.