Přístupy k oceňování kulturních organizací - Tomišková, Monika; Kislingerová, Eva, 1950-; Pokorný, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2013)
Tato diplomová práce se zabývá poměrně novou problematikou v České republice, kterou je oceňování kulturních organizací. V teoretické části je analyzován obecný rámec pro ocenění neziskové kulturní organizace. Jeho součástí je pojednání o významu kultury pro společnost, charakteristice neziskových organizací a následně vymezení možného pojetí hodnoty kulturní organizace, důvodů a metod ocenění takovýchto organizací. Zvláštní zaměření je věnováno i transformaci pražské divadelní sítě. Cílem praktické části je stanovení přibližné hodnoty, o kterou by česká společnost přišla, pokud by z finančních důvodů zaniklo pražské divadlo Činoherní klub. Aplikovaným postupem je metoda podmíněného hodnocení, která je založená zjišťování individuálních ochot platit (WTP), případně ochot přijmout kompenzaci (WTA), pomocí dotazníkového šetření. Obsahem je také určení postavení oceňovaného divadla na pražském divadelním trhu.
Vedoucí práce: Eva Kislingerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses