Aplikace integrovaného modelu managementu a návrh Balanced Scorecard v organizaci - Šulcová, Ivana; Pirožek, Petr, 1971-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Vinšová, Tereza (2013)
Diplomová práce se zabývá vyhodnocením integrovaného modelu managementu energetické společnosti E.ON Energie a. s., pomocí aplikace metody Balanced Scorecard. První část práce je teoretická a předmětem jejího obsahu je analýza integrovaného modelu managementu a metody Balanced Scorecard (BSC), jako komplexního přístupu v oblasti zkoumání výkonnosti podnikatelských subjektů. Druhá, praktická část práce, se zabývá integrovaným modelem a finanční analýzou konkrétní energetické společnosti E.ON Energie, a. s., v letech 2007 až 2011, při aspektu rozdělení odštěpení sloučením části podniku k 1. lednu 2008. Na základě toho, jsou definovány strategické podnikové cíle, které jsou přiřazeny jednotlivým perspektivám měření výkonnosti, metody Balanced Scorecard. Vyústěním, je vyhodnocení hospodářské úspěšnosti společnosti, vzhledem k jednotlivým perspektivám Balanced Scorecard a definovaným cílům této Diplomové práce
Vedoucí práce: Petr Pirožek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2013
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2013
Keywords: strategický management; Balanced Scorecard; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; strategic planning; Balanced Scorecard; master's theses