Implementace DMS v malých a středních firmách formou cloudového řešení - Joos, Filip Alexius; Kunstová, Renata, 1962-; Štěpán, Radek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2013)
Diplomová práce se zaměřuje na problematiku systému pro správu dokumentů, neboli Document Management System (DMS), v malých a středních firmách (SME). Konkrétně pak pojednává o způsobu a možnostech přechodu z aktuálního firemního stavu na cloudové DMS řešení realizované formou outsourcingu. Vzhledem k tomu, že proces přechodu sestává z několika kroků, přičemž některé z nich jsou kritické pro úspěšnou realizaci, je potřeba všechny jeho fáze pečlivě analyzovat, a poté navrhnout odpovídající řešení. V rámci této analýzy jsou detailně popsány veškeré souvislosti, které mohou vzájemně interagovat, a tak ovlivňovat i výsledný přechod. Cílem diplomové práce je zpracování podrobné analýzy rozebírající přechod na cloud DMS, analýzy dostupných cloudových řešení, jejich kategorizace a hodnocení, popis souvislostí vyplývajících z používání cloud DMS v prostředí malých a středních firem, popis dopadů realizovaných řešení a na závěr celková sumarizace popsané analýzy do kompaktního celku, určeného jako příručka k nasazení cloud DMS v malých a středních firmách.
Vedoucí práce: Renáta Kunstová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses