Využití Competitive Intelligence v organizaci Kroužky o.p.s. - Čížek, Michal (2013)
V diplomové práci se zaměřím na společnost Kroužky, o. p. s., ve které pracuji již čtyři roky jako lektor. Soustředím se na vnímání konkurence a postupy vůči ní. Pro tento problém přiblížím pojem CI a nejdříve rozepíši jeho postupy a cykly. Uvedu také potřeby pro CI specialistu, který se na konkurenční zpravodajství zaměřuje. V praktické části provedu detailní analýzu konkurence. Pro sběr dat využiji propojený databázový systém Albertina. Mým cílem bude přehledné porovnání konkurenceschopnosti firem, které se pohybují na společném trhu. Pro rozhodování použiji různé faktory/metriky a výsledky uvedu přehledně v tabulce. V páté kapitole se zaměřím na ryze strategické postupy a metodiky společnosti Kroužky. Sestavím dotazník pro majitelku Kroužků, o.p.s., paní Marii Růžičkovou, kde se budu ptát na problematiku konkurence, analýzu společnosti, využití ICT a také na zjišťování strategických postupů a metodik, které společnost používá, aby se odlišila od konkurence. Tato kapitola bude utajenou částí, protože paní ředitelka si nepřeje vyzrazovat svoje strategické postupy a know-how společnosti. Jako správný CI specialista vytvořím ještě druhý dotazník pro zaměstnance společnosti, abych měl možnost mít více pohledů pro vlastní poznatky a CI doporučení pro společnost. Budu moci filtrovat z dotazníku od zaměstnanců, dotazníku vedoucího společnosti a v neposlední řadě také z veřejných dat, která jsou volně přístupná v databázích obchodních firem. Mým cílem bude ze získaných dat vytvořit seznam co nejlepších CI doporučení, aby společnost Kroužky byla ještě více konkurenceschopná.