Finanční analýza vybraného subjektu na bázi účetních výkazů - Šimková, Markéta (2013)
Cílem této práce je analyzovat účetní výkazy sledované společnosti a získat klíčové informace, pomocí nichž lze vyhodnotit celkovou finanční výkonnosti společnosti v letech 2006 až 2011. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část popisuje diagnostické nástroje, které pomáhají identifikovat problémové oblasti a příležitosti dalšího rozvoje v aktivitách společnosti. Praktická část hodnotí finančního zdraví podniku pomocí následujících technik: horizontální a vertikální analýzy rozvahy a výkazu zisku a ztráty, analýzy poměrových ukazatelů a vazeb mezi těmito ukazateli, analýzy čistého pracovního kapitálu a bankrotních modelů. Poměrové ukazatele jsou porovnávány s klíčovým konkurentem. Celková finanční situace je vyhodnocena v závěru práce. Jsou zde vyzdviženy oblasti, které nabízejí budoucí potenciál rozvoje, a také navržena doporučení v oblastech, které by bylo žádoucí zlepšit.