Návrh metodiky pro tvorbu webových stránek s důrazem na UX - Hadamčík, Lukáš; Šedivá, Zuzana, 1961-; Buchalcevová, Alena, 1958-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2013)
Tato diplomová práce se zabývá návrhem metodiky použitelné při návrhu webových strá-nek s důrazem na uživatelskou přívětivost (UX). Nepojednává o konkrétních webových technologiích, ale zaměřuje se na proces přípravy a návrhu webu. Aplikace tohoto procesu splní nejen podnikatelské cíle zadavatele, ale zároveň uspokojí požadavky uživatelů. Teoretická část shrnuje informace o User Experience Designu, vymezuje jeho procesy, pojmy, nástroje, činnosti a role s ním související. Daný přehled poslouží dodavatelům i zadavatelům jako vodítko při tvorbě či poptávce projektu tvorby webových stránek. Hlavním úkolem praktické části je vytvořit vlastní metodiku pro tvorbu webových stránek s důrazem na UX. Metodiku navrhl sám autor na základě svých dlouholetých zkušeností v uvedené oblasti a otestoval ji na konkrétním reálném projektu, který v praktické části prezentuje.
Vedoucí práce: Zuzana Šedivá
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses