Hodnocení investičního záměru - Víchová, Monika; Strouhal, Jiří, 1980-; Špička, Jindřich, 1981-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2013)
Tato bakalářská práce se zabývá hodnocením investičního záměru výrobního podniku Gama. Jde o zakoupení nového výrobního zařízení, za účelem zvýšení produkce. V teoretickometodologické části je obecně popsána problematika investičních projektů včetně jejich metod hodnocení, zdrojů financování a sestavení peněžních toků (cash flow). Cílem této práce je zhodnocení efektivnosti pořízení nového výrobního stroje a to hlavně pomocí čisté současné hodnoty, vnitřního výnosového procenta a dalších metod. Aby bylo možné metody aplikovat, bylo třeba sestavit plánované cash flow z projektu v predikci 7 let. V praktické části je dále provedeno srovnání způsobů financování a to jak vlastní formou tak i využití cizího kapitálu (bankovní úvěr a finanční leasing). V závěru této práce je celkové shrnutí získaných poznatků doplněno o stručné doporučení pro podnik Gama.
Vedoucí práce: Jiří Strouhal
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses