Finanční analýza a srovnání ukazatelů u společností Nike a Adidas - Matyáš, David; Chylíková, Hana, 1953-; Paško, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
V této diplomové práci popisuji postup finanční analýzy a následně provádím samotnou analýzu a srovnání dvou přímých konkurentů, kteří používají rozdílné účetní standardy. V průběhu analýzy je potřeba se vypořádat se skutečností, že se Nike, Inc. řídí standardem U.S. GAAP, zatímco adidas AG sestavuje své výkazy na základě IFRS. Docházím k závěru, že v tomto konkrétním případě nedochází k zásadní divergenci mezi zvolenými postupy a srovnání je možné provést, aniž by hrozilo, že vzniknou chyby materiálního charakteru. Ze samotného srovnání vychází, že obě společnosti jsou v dobré finanční kondici, ovšem adidas v několika ukazatelích výrazně zaostává. Jako takové je možné zmínit míru obrátkovosti aktiv, pracovní kapitál, provozní marži, atd.
Vedoucí práce: Hana Chylíková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses