Aplikace metod rizikového managementu při rozhodování o vstupu společnosti ComAp na trh hybridních systémů - Král, Lukáš; Hrůzová, Helena, 1954-; Málek, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2013)
Rozhodování je jednou ze základních manažerských aktivit, někdy bývá dokonce označováno za jádro řízení. Aby firma v dnešním turbulentním a konkurenčním prostředí obstála, klade stále větší nároky na manažery, kteří firmu svými rozhodnutími řídí. Praxe ukazuje, že riziko je v jejich rozhodování často podceňováno, v mnoha případech dokonce ignorováno, což ohrožuje podnikatelskou prosperitu firem. Tato nepříznivá situace byla hlavní příčinou, proč se autor ve své práci rozhodl aplikovat metody rizikového managementu pro řešení určitého rozhodovacího problému z praxe. Za tímto účelem byla využita spolupráce se společností ComAp a.s., která zvažuje rozšíření svého zaměření a případný vstup na nové trhy. Cílem této práce je posoudit možnosti vstupu společnosti ComAp na trh hybridních systémů a pomocí metod rizikového managementu doporučit vhodnou variantu. Dalším cílem této práce je zhodnotit přínos metody Monte Carlo pro řešení zmíněného rozhodovacího problému a možné využití tohoto nástroje ve firmě ComAp v budoucnu.
Vedoucí práce: Helena Hrůzová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses