Ocenění společnosti Verizon Communications - Beneš, Ondřej (2013)
Cílem diplomové práce je určení hodnoty společnosti Verizon Communications, Inc. Práce je rozdělena na 2 části -- teoretickou a praktickou. V teoretické části je popsán metodologický aparát použitý v praktické části, zejména je popsán postup a metody oceňování. V rámci praktické části je zpracována jednak strategická analýza, dále finanční analýza společnosti za období 2008 -- 2012 a následně vypracován finanční plán na období 2013 -- 2017. Na základě výsledků předchozích kroků je provedeno samotné ocenění podle dvou různých metod. Jako první byla zvolena metoda diskontu cash flow ve variantě FCFF a druhou metodou je ocenění na základě odvětvového multiplikátoru EBITDA.