Analýza webových stránek CK "Adria Sun" na přístupnost - Koroleva, Julie (2013)
Cílem této diplomové práce je provedení analýzy webových stránek cestovní kanceláře na jejich přístupnost. Základem pro analýzu jsou Pravidla přístupnosti dle Vyhlášky č. 64/2008 Sb. o přístupnosti webových stránek, vypracované Ministerstvem vnitra ČR. Hlavním úkolem testování bude zjistit, jak webové stránky splňují tato pravidla a nalézt místa, která nejsou v souladu s pravidly. Testování provedu pomocí speciálních programů a validátorů. Poznatky získané z teoretické i praktické části bude moţno pouţít i pro testování dalších webových stránek.