Návrh metodiky pro výběr provozovatelů virtuálního operátora v ČR - Opatřil, Marek; Chlapek, Dušan; Bruckner, Tomáš, 1974-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2013)
Hlavním cílem práce je návrh metodiky pro výběr subjektu -- provozovatele služeb virtuálního operátora v ČR a aplikování metodiky na několika subjektech. Dalším cílem práce je analýza situace na mobilním telekomunikačním trhu ve světě, zejména z pohledu MVNO. Posledním cílem je detailní charakteristika podmínek a stavu mobilního telekomunikačního trhu v české republice. V druhé kapitole jsou popsány subjekty mobilního telekomunikačního trhu s detailním zaměřením na MVNO. Ve třetí kapitole jsou popsány kritické faktory, které předurčují úspěšnost MVNO. Posléze práce analyzuje mobilní virtuální operátory ve světě a zaměřuje se na český telekomunikační trh. V poslední fázi práce je navrhnuta metodika pro výběr potencionálního subjektu - provozovatele virtuálního mobilního operátora v ČR, spolu s aplikací metodiky na několik subjektů a ověřením. Přínosem práce je navrhovaná metodika a její využití pro firmy, které se zajímají o vstup na Český telekomunikační trh prostřednictvím mobilního virtuálního operátora a firmy, které nabízejí založení a poskytnutí know-how potencionálním provozovatelům mobilního virtuálního operátora. Vedlejším přínosem práce je ucelený pohled na princip fungování mobilních virtuálních operátorů na telekomunikačním.
Vedoucí práce: Dušan Chlapek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses