Optimalizace daňové povinnosti právnické osoby - Vápeník, Jan; Kislingerová, Eva, 1950-; Petrovická, Ivana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2013)
Diplomová práce se zabývá daňovým systémem České republiky a vybranými možnostmi optimalizace daňové povinnosti právnické osoby. V možnostech optimalizace se práce zabývá daní z příjmů právnické osoby, daní z přidané hodnoty a mezinárodním daňovým plánováním. V oblasti daně z příjmů právnické osoby se práce zaměřuje na optimalizaci daňové povinnosti při založení podniku, v řešení nákladových a výnosových položek podniku a možnostmi uplatňování odpočtů ze základu daně a slev na dani. U daně z přidané hodnoty se práce zabývá možností skupinové registrace k dani z přidané hodnoty. Při řešení optimalizace daňové povinnosti v mezinárodním měřítku se práce věnuje možností využití daňových rájů. Cílem diplomové práce je vedle představení daňové soustavy České republiky zejména čtenáři představit možné aplikace optimalizace daňové povinnosti na vybraných metodách, které zákon v současné době umožňuje.
Vedoucí práce: Eva Kislingerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses