Analýza managementu mateřské a rodičovské dovolené - Stroblová, Zuzana (2013)
Tématem bakalářské práce je analýza programů řízení mateřské a rodičovské dovolené zaměstnanců třech firem z oblasti výroby, bankovnictví a telekomunikací. Zjistit účinnost, spokojenost a případné nedostatky těchto programů v péči o zaměstnance/kyně na mateřské nebo rodičovské dovolené, popřípadě navrhnout lepší nebo alternativní řešení. Práce je rozdělena na část teoretickou, kde jsou vysvětlené pojmy mateřská a rodičovská dovolená, dále nabízí přehled významných flexibilních forem práce a další možnosti, jak zajistit podporu péče o dítě ze strany zaměstnavatele. Praktická část analyzuje programy sledovaných firem, na základě průzkumu hodnotí tyto programy z pohledu zaměstnankyň a rovněž se zabývá problematikou návratu zaměstnankyň na trh práce a aktivního otcovství.