Analýza managementu mateřské a rodičovské dovolené - Stroblová, Zuzana; Šikýř, Martin, 1974-; Palíšková, Marcela, 1961-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2013)
Tématem bakalářské práce je analýza programů řízení mateřské a rodičovské dovolené zaměstnanců třech firem z oblasti výroby, bankovnictví a telekomunikací. Zjistit účinnost, spokojenost a případné nedostatky těchto programů v péči o zaměstnance/kyně na mateřské nebo rodičovské dovolené, popřípadě navrhnout lepší nebo alternativní řešení. Práce je rozdělena na část teoretickou, kde jsou vysvětlené pojmy mateřská a rodičovská dovolená, dále nabízí přehled významných flexibilních forem práce a další možnosti, jak zajistit podporu péče o dítě ze strany zaměstnavatele. Praktická část analyzuje programy sledovaných firem, na základě průzkumu hodnotí tyto programy z pohledu zaměstnankyň a rovněž se zabývá problematikou návratu zaměstnankyň na trh práce a aktivního otcovství.
Vedoucí práce: Martin Šikýř
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses