Praní špinavých peněz - Kratochvílová, Eliška (2013)
Praní špinavých peněz je proces, který má za cíl z nelegálně nabytých finančních prostředků vytvořit peněžní prostředky legální. Propírané částky mají svůj původ v nelegální činnosti a proto je proces propírání považován za trestný čin. V této práci bude přiblížena historie praní peněz, popsány jeho rysy a etapy a uvedeny nejdůležitější zákony, týkající se této problematiky. Praktická část se zaměří na program zacílený proti praní špinavých peněz ve známé české bance, která z důvodu bezpečnosti nebude jmenována. Následně bude proveden dotazníkový průzkum pro zaměstnance banky s cílem zhodnotit znalosti tohoto programu, což bude konečným výstupem této práce.