Praní špinavých peněz - Kratochvílová, Eliška; Strouhal, Jiří, 1980-; Smrčka, Luboš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2013)
Praní špinavých peněz je proces, který má za cíl z nelegálně nabytých finančních prostředků vytvořit peněžní prostředky legální. Propírané částky mají svůj původ v nelegální činnosti a proto je proces propírání považován za trestný čin. V této práci bude přiblížena historie praní peněz, popsány jeho rysy a etapy a uvedeny nejdůležitější zákony, týkající se této problematiky. Praktická část se zaměří na program zacílený proti praní špinavých peněz ve známé české bance, která z důvodu bezpečnosti nebude jmenována. Následně bude proveden dotazníkový průzkum pro zaměstnance banky s cílem zhodnotit znalosti tohoto programu, což bude konečným výstupem této práce.
Vedoucí práce: Jiří Strouhal
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses