Ekonomická analýza podniku VCES, a.s. - Adámek, Tomáš; Boukal, Petr, 1962-2022; Špička, Jindřich, 1981-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2013)
Bakalářská práce "Ekonomická analýza podniku VCES, a.s." má za cíl vyhodnocení finanční situace a celkového zdraví zmíněného podniku. Analýza je provedena v rozsahu období 5 let od roku 2007 do roku 2011. Práce je rozdělena na dvě hlavní částí, přičemž v první, teoretické části jsou uvedeny metody analýzy a jejich teoretický popis. V praktické části jsou tyto ukazatele aplikovány přímo na podnik VCES, a.s.. Zároveň je zde provedeno srovnání výsledků s konkurenční firmou UNISTAV, a.s.. Ekonomická analýza je zaměřena na absolutní ukazatele, poměrové ukazatele, analýzu pracovního kapitálu a další. Také budou posuzovány některé vybrané bonitní a bankrotní modely hodnocení podniku. Závěrem se pak dozvíme celkové zhodnocení podniku a současně jeho srovnání s konkurencí v odvětví.
Vedoucí práce: Petr Boukal
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses