Analýza indexů cen průmyslových výrobců v zemích střední a jihovýchodní Evropy pro účely oceňování dlouhodobého hmotného majetku nepřímou nákladovou metodou - Urbanovská, Aneta, 1987- (2013)
Práce se zabývá problematikou oceňování dlouhodobého hmotného majetku nepřímou nákladovou metodou v regionu zemí východní a jihovýchodní Evropy. V tomto regionu je dostupnost dat potřebných pro oceňování nepřímou nákladovou metodou často omezená. Obsahem práce je analýza dostupnosti a ověření, zda existují převodníky, které by mohly být využity pro odvození implikovaných časových řad dílčích PPI pro země, kde data nejsou dostupná.