Aplikace modelů souhrnného hodnocení na podniky v úpadku - Zoubek, Michal (2013)
V této diplomové práci bude teoreticky pojednáno o vybraných modelech souhrnného hodnocení podniku, které budou aplikovány na vybrané podniky nacházející se v úpadku. Po stručné úvodní části práce bude následovat teoreticko-metodologický aparát, ve kterém budou vybrané bonitní a bankrotní modely popsány, bude uveden způsob jejich výpočtu a interpretace vzniklých výsledků. V praktické části budou modely aplikovány na vybrané podniky nacházející se v úpadku a vzájemně porovnány jejich výsledky. Na závěr bude zhodnocena schopnost těchto modelů predikovat zhoršující se finanční situaci podniku či jeho bankrot a bude pojednáno o případných výhodách a nedostatcích těchto modelů a vypovídací schopnosti pro podniky v českých tržních podmínkách.