Aplikace modelů souhrnného hodnocení na podniky v úpadku - Zoubek, Michal; Klečka, Jiří, 1966-; Krause, Josef, 1978-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2013)
V této diplomové práci bude teoreticky pojednáno o vybraných modelech souhrnného hodnocení podniku, které budou aplikovány na vybrané podniky nacházející se v úpadku. Po stručné úvodní části práce bude následovat teoreticko-metodologický aparát, ve kterém budou vybrané bonitní a bankrotní modely popsány, bude uveden způsob jejich výpočtu a interpretace vzniklých výsledků. V praktické části budou modely aplikovány na vybrané podniky nacházející se v úpadku a vzájemně porovnány jejich výsledky. Na závěr bude zhodnocena schopnost těchto modelů predikovat zhoršující se finanční situaci podniku či jeho bankrot a bude pojednáno o případných výhodách a nedostatcích těchto modelů a vypovídací schopnosti pro podniky v českých tržních podmínkách.
Vedoucí práce: Jiří Klečka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses