Problematika výběru ERP systému - Remta, Daniel; Svatá, Vlasta, 1952-; Sedláček, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2013)
Ve své práci se zabývám zejména problematikou výběru ERP systému. V počáteční pasáži práce popisuji ERP systémy obecně, stručně mapuji jejich historii až do současnosti, zmiňuji aktuální trendy a provádím kategorizaci ERP systémů. Část první pasáže je věnována aktuálním trendům v oblasti výběru a implementace ERP systémů a analýze trhu s ERP systémy v národním i světovém měřítku. V další části práce se zabývám postupem při výběru ERP systému, následuje doporučený obsah poptávkového dokumentu po ERP systému, analýza a kategorizace poptávkových dokumentů volně dostupných v prostředí internetu. Pasáž je ukončena podkapitolou věnovanou problematice uzavírání smluv v rámci zavádění ERP systému. V praktické části své práce nejprve stručně charakterizuji vybraný podnik, historii stávajícího informačního systému a současný stav. Stěžejní část je věnována vytvoření konceptu zadávací dokumentace na ERP systém pro zajištění globálních potřeb vybrané organizace. Práce je zakončena shrnutím zjištěných poznatků a výsledků.
Vedoucí práce: Vlasta Svatá
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses