Retrospektivní analýza rozhodující odproje významného podílu společnosti - Jirků, Petra (2013)
Tato bakalářská práce má za cíl analyzovat rozhodnutí odprodeje významného podílu společnosti Helika, a.s. Součástí práce je stručné představení společnosti a její historie. Dále je práce rozdělena na část teoreticko-metodologickou a praktickou. V teoreticko-metodologické části jsou představeny postupy, modely a ukazatele manažerského rozhodování, které jsou použity v praktické části. V praktické části jsou již tyto teoretické poznatky aplikovány na konkrétní rozhodovací problém podniku Helika, a.s. Také se zde nachází analýza celkového vývoje stavebnictví a dopad hospodářské krize na tento sektor. V závěru je zhodnoceno rozhodnutí odprodeje akcií firmy a vliv tohoto rozhodnutí na rozvoj společnosti.