Retrospektivní analýza rozhodující odproje významného podílu společnosti - Jirků, Petra; Švecová, Lenka; Zeman, Přemysl; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2013)
Tato bakalářská práce má za cíl analyzovat rozhodnutí odprodeje významného podílu společnosti Helika, a.s. Součástí práce je stručné představení společnosti a její historie. Dále je práce rozdělena na část teoreticko-metodologickou a praktickou. V teoreticko-metodologické části jsou představeny postupy, modely a ukazatele manažerského rozhodování, které jsou použity v praktické části. V praktické části jsou již tyto teoretické poznatky aplikovány na konkrétní rozhodovací problém podniku Helika, a.s. Také se zde nachází analýza celkového vývoje stavebnictví a dopad hospodářské krize na tento sektor. V závěru je zhodnoceno rozhodnutí odprodeje akcií firmy a vliv tohoto rozhodnutí na rozvoj společnosti.
Vedoucí práce: Lenka Švecová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses