Úspory českých domácností a jejich srovnání s vybranými zeměmi EU - Horáková, Marie; Smrčka, Luboš; Zámečník, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2013)
Tato diplomová práce se zaměřuje na úspory českých domácností. Popisuje nejdůležitější formy tradičních i alternativních finančních produktů využívaných ze strany českých domácností. Dále odkrývá důvody, proč jsou Češi vlastně tak konzervativní v přístupu ke svým peněžním prostředkům v porovnání s jinými evropskými domácnostmi. V poslední části práce jsou poté určeny nejvýznamnější determinanty úspor domácností a za pomoci korelačního koeficientu je zkoumána intenzita vzájemného vztahu hrubých úspor domácností a jejich jednotlivých determinant.
Vedoucí práce: Luboš Smrčka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses