Podnikatelský plán Cestovní agentura pro čínské klienty - Smička, Jakub; Tyll, Ladislav; Tondlová, Markéta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2013)
Ve své diplomové práci se budu zaobírat problematikou cestovní kanceláře, která bude cílit na čínské turisty. Cestovní kancelář se bude jmenovat Golden Dragon a bude nabízet dva produkty -- klasický předpřipravený zájezd a dovolenou na klíč, kde si bude moci zákazník vše zvolit z nabídky. V diplomové práci se nejdříve zaměřím na teoretický základ, jak správně sestavit podnikatelský plán a poté budu teorii aplikovat na projekt cestovní kanceláře. Zanalyzuji trh výjezdního turismu z Číny, předně nákupní chování čínských turistů, trendy v oboru a z jakých provincií vyjíždí nejvíce turistů do zahraničí. Budu se také věnovat konkurenci z řad českých cestovních kanceláří, ale předně velkým čínským touroperátorům, kteří do ČR vozí 90% turistů. Cílem práce je zhodnocení úspěšnosti projektu cestovní kanceláře pro čínské turisty, což po přečtení zejména finančního plánu vyplývá, že tento projekt je životaschopný. Předpokládaný úspěch projektu je také díky tomu, že oslovujeme přímo čínské turisty přes společníka v Číně, tudíž máme na každém zájezdu vyšší marži než konkurence, která má dlouhý distribuční řetěz. Dále nabízíme jedinečný produkt dovolené na klíč pro individuální turisty, což je segment cestovního ruchu, který roste meziročně o desítky procent a pro propagaci našich služeb a produktů využíváme velice populární čínské sociální sítě.
Vedoucí práce: Ladislav Tyll
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses