Stanovení hodnoty společnosti DEKTRADE, a.s. - Krupa, Štěpán; Scholleová, Hana, 1964-; Habrnal, Marek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2013)
Hlavním cílem této diplomové práce je stanovení hodnoty společnosti DEKTRADE, a.s. tak, jak by k ní mohl dospět nezávislý analytik pracující s veřejně dostupnými údaji a daty, která lze snadno získat při běžném kontaktu s managementem společnosti, platnými k 1. 1. 2013. Výsledky práce by měly být schopny zanalyzovat podnik z finančně-strategického hlediska, určit výši jeho hodnoty pro potenciálního kupce a v neposlední řadě také pomoci užšímu vedení poznat, jakým způsobem na společnost mohou nahlížet nejbližší konkurenti mající možnost provést srovnatelné ocenění. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část, přičemž první jmenovaná by měla posloužit jako pevný metodologický podklad pro výsledné stanovení hodnoty podniku. Základem druhé části jsou strategická a finanční analýza, na které navazuje tvorba finančního plánu a konkrétních postupů pro konečné ocenění. Samotný závěr práce je věnován simulaci výsledků s ohledem na rizikovou expozici dosažených hodnot, a to s pomocí techniky Monte Carlo.
Vedoucí práce: Hana Scholleová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses