Hodnocení investičního projektu společnosti Moravia Sport Group s.r.o - Dudová, Martina (2013)
Tématem diplomové práce je hodnocení reálného investičního projektu společnosti Moravia Sport Group s.r.o. s ohledem na současný a prognózovaný vývoj makrookolí, konkurenční prostředí a výsledky finanční analýzy. Cílem této práce je dát doporučení managementu společnosti, zda zrealizovat či zamítnout zamýšlený projekt. Teoretická část shrnuje základní analýzy, etapy investičního rozhodování, parametry vstupující do hodnocení investic a metody jejich hodnocení. V rámci praktické části práce je nejprve provedena analýza vnějšího okolí a vnitřního potenciálu. Následuje seznámení s investičním projektem včetně jeho vstupních parametrů a je vypracováno hodnocení investice na základě definovaných metod. Závěr praktické části je věnován analýze citlivosti a celkovému posouzení investičního záměru.