Ocenění společnosti Robert Bosch, spol. s.r.o. - Novák, Josef (2013)
Předmět práce je ocenění jednoho ze závodů největšího subdodavatele automobilových komponentů. Cílem práce je určit hodnotu společnosti Robert Bosch spol. s.r.o. k 1. 1. 2013 pro management podniku, který chce nadále tuto hodnotu řídit ve smyslu maximálního naplňování základního cíle vlastníků. Ocenění je založeno na datech z veřejně dostupných zdrojů, hlavně informacích z výročních zpráv. Tato data byla několikrát konzultována se zaměstnanci podniku. V teoretické části je nejprve vysvětlen postup při oceňování a podrobněji rozebrány některé kroky. V praktické části je provedeno seznámení s podnikem a prostředím, ve kterém se pohybuje. V rámci ocenění je zpracována finanční a strategická analýza. Ocenění bylo provedeno na základě výnosových metod, a to metodou diskontovaných peněžních toků a diskontované přidané hodnoty.