Ocenění společnosti Robert Bosch, spol. s.r.o. - Novák, Josef; Scholleová, Hana, 1964-; Šmelhaus, Marek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2013)
Předmět práce je ocenění jednoho ze závodů největšího subdodavatele automobilových komponentů. Cílem práce je určit hodnotu společnosti Robert Bosch spol. s.r.o. k 1. 1. 2013 pro management podniku, který chce nadále tuto hodnotu řídit ve smyslu maximálního naplňování základního cíle vlastníků. Ocenění je založeno na datech z veřejně dostupných zdrojů, hlavně informacích z výročních zpráv. Tato data byla několikrát konzultována se zaměstnanci podniku. V teoretické části je nejprve vysvětlen postup při oceňování a podrobněji rozebrány některé kroky. V praktické části je provedeno seznámení s podnikem a prostředím, ve kterém se pohybuje. V rámci ocenění je zpracována finanční a strategická analýza. Ocenění bylo provedeno na základě výnosových metod, a to metodou diskontovaných peněžních toků a diskontované přidané hodnoty.
Vedoucí práce: Hana Scholleová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses