Možnosti stabilizačních efektů návratných příjmů v hospodaření obcí na příkladu odlišných velikostních kategorií obcí - Šimánek, Zbyněk; Peková, Jitka, 1946-; Měrtlová, Libuše; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2010)
Práce představuje konkrétní podoby stabilizace dlouhodobého rozvoje obcí návratnými příjmy v podmínkách ČR na příkladu zástupců odlišných velikostních kategorií obcí. Stabilizace rozvojových aktivit je vhodná při neočekávaných, mimořádných událostech negativního charakteru, při zajišťování kontinuity investičních aktivit či z důvodu profinancování rozsáhlých rozvojových projektů. Tradiční podoba proticyklicky směřující stabilizace vycházející z keynesiánské politiky nebyla na analyzovaných zástupcích obcí potvrzena, rozhodování na místní úrovni neslo silně procyklický charakter. Autor poukazuje na nezbytnost stabilizačních procesů na úrovni obcí též jako na důsledek dlouhodobé nekoncepčnosti fiskální politiky centrální úrovně.
Vedoucí práce: Jitka Peková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: regionální studia [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses